تبلیغات
دهستان حاجی آباد هرمزگان - مراحل طی کردن درخت خرما از کاشت تا برداشت
دهستان حاجی آباد هرمزگان
دهستان زادگاه خرمای پیارم در ایران
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


روستای دهستان از توابع شهرستان حاجی آباد هرمزگان در فاصله 45 کیلومتری شمال غربی این شهرستان قرار دارد . این روستا به دو قسمت دهستان بالا و دهستان پایین تقسیم می شود و دارای مرغوب ترین و بزرگترین تولید کننده خرمای پیارم در ایران است.

مدیر وبلاگ :امین حسن زاده
مطالب اخیر
نویسندگان
نظرسنجی
نظر شما درباره وبلاگ چیست؟







مراحل خرما ازکاشت تابرداشت:

۱.فسیل زنی(جداکردن فسیل ازدرخت)

۲.پهتار فسیلها(تمیزکردن)

۳.گوده زنی

۴.کاشتن

۵.پوره گرفتن(گرفتن چندپیش دورفسیل)

۶.آبیاری

۷.پاکن وکوددهی (شخمزنی،امروزه تیلرکردن)

۸.لت زنی(تمیزکردن)

۹.حواردادن(گردافشانی
)

۱۰.گرداندن(مرتب کردن خوشه ها)

۱۱.امروزه:توری گرفتن

۱۲.مغ بر(برداشت)

1- فسیل زنی: مردم روستای دهستان به نهال خرما در لهجه محلی "فسیل" می گویند ، ابتدا فسیل را به کمک اهرم از مادر جدا نموده و آن را مانند سایر نهال ها در کانال میگذارند و می کارند .

2- پهتار(هرس کردن ، تمیز کردن ): وقتی که فسیل یا نهال را از مادر جدا کردند ابتدا آن را تمیز کرده و آن را هرس می کنند تا آماده کاشت شود .

3- گوده زنی(کانال زنی): در این مرحله قبل از کاشت باید کانال نهال را بکنیم تا نهال را در آن قرار بدهیم.

4- کاشتن: در این مرحله نهال را در گوده قرار داده و آن را می کاریم.

5- پوره گرفتن(پوشاندن آن با برگ نخل): بعد از آنکه نهال را کاشتیم برای جلوگیری از دسترس حیوانات به آن و همچنین محافظت از آن دور نهال را با برگهای خشک شده از نخل می پوشانیم.

6- آبیاری: بعد از آن مانند سایر گیاهان آن را آبیاری میکنیم.

7-کود دهی و تقویت: بعد از آنکه نهال سر از پوشش بر آورد ، پوشش ها را از آن جدا کرده و برای ادامه حیات آن به آن کود می دهیم ، اطراف آن را شیار می کنیم تا تقویت شود .

8- لت زنی(تمیز کردن، هرس): لت در لهجه مردم دهستان به پایه های برگ های خشکیده در نخل گفته می شود که بعد از آنکه خشک شد آن را از درخت جدا می کنند، تا درخت تمیز شود و به نوعی هرس شود .

9- حوار دادن(گرده افشانی): وقتی که درخت خرما شکوفه می زند مانند بعضی گیاهان نیاز به گرده افشانی دارد ، حوار در لهجه محلی روستای دهستان به شکوفه های نخل گفته می شود بنابرین از حوار یا گرده نخل نر به نخل ماده گرده افشانی می شود .

10- گرداندن(مرتب کردن خوشه های خرما): 2 یا 3 ماه بعد از گرده افشانی خوشه های خرما را مرتب میکنند که در لهجه محلی به آن گرداندن می گویند این کار باعث می شود خوشه های خرما تمیز شده و کیفیت خرما بالا رود.

11- توری گرفتن: 1 یا 2 ماه بعد وقتی که خرما رطب شد خوشه آن را توری می گیرند این کار باعث می شود خرما از نیش حشرات ، زنبورها ، پرندگان و... در امان بماند.

12- مغ بر(برداشت خرما): بعد از اینکه خرما این مراحل را طی کرد آماده برداشت می شود ، به فصل برداشت خرما در لهجه محلی روستای دهستان مغ بر گفته می شود .




نوع مطلب :
برچسب ها : مراحل درخت خرما، خرما کاشت تا برداشت، خرمای حاجی اباد، حاجی اباد خرما، خرمای دهستان حاجی اباد، خرمای بندر، حاجی اباد بندر خرما،
لینک های مرتبط :
          
پنجشنبه 27 مهر 1396
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی